Jagtdagbog

Startside Op

Startside Siden sidst Fisen Baba Historie Retriverlink Hvad betyder 1.pr

udstillings resultater Jagtdagbog Markprøve resultater Krummes galleri Baby som fotomodel Portræt af Baby

Baby's jagt dagbog
 

8 dec. Ja det har været små med opdateringer på denne side i år, ikke fordi vi ikke har været på jagt, men simpelthen pga. manglerne tid. Baby har klart de opgaver hun har fået og vi har nu en dejlig jagthund som vi ikke er i tvivl om vil klare opgaverne fremover .
22 okt. 2003 Baby og jeg går en tur herhjemme , og vi kommer ned i bunden af marken, jeg sender hende op i den række majs der står tilbage det vare lidt og pludselig kommer der en fasanhøne løbende ud over marken, Baby kommer lige bagefter den med snuden i jorden, hun har ikke set den og er helt opslugt af den friske færd, det ser morsomt ud. Jeg kalder på Baby og hønen flyver op og først nu ser Baby den, jeg har lidt svært ved at stoppe Baby men hun kommer dog da hønen forsvinder bag træerne. Lidt senere får hun en kok op at flyve , men han er for langt ude til at skyde på . vi går veltilfredse hjem med en oplevelse rige . Fasan steg for vi nok en anden dag .

12 okt. 2003 blev der skudt 1 dyr og 5 ænder ved Vium, Baby tog styring den dag og jeg må endnu engang erkende at vi må tilbage og træne lydighed endnu engang. Den unge dame glemmer tid og sted når hun lugter vildt.

5.okt. 2003 var vi i hørbylunde og der blev skudt 2 dyr og forbi til en hare.

1 okt. 2003 vi var over mange tønder land og så en masse vildt men det blev kun til en fasankok hjemme på vores egen ejendom.

Det blev sommer og rævehvalpene måtte skydes, Erik fik 5, og Baby fik for alvor lært at aportere ræv.

12. Jan 2003, var inviteret til at komme og drive med alle 4 hunde, men 3 var i løbetid. Kun Baby kunne komme med.
Vi så masser af råvildt, men de snød både os og hundene, de kom ikke frem inden for skudhold, vi havde dog en vældig god dag selv om der ikke blev skudt noget.
det blev den sidste jagt i denne jagtsæson, nu er det tid til at koncentrere sig om markprøvetræning og udstillinger.

10 Jan 2003, Vi står op 3.45 for at køre til Sjælland, Erik er inviteret på kokke jagt og konen er inviteret med som klapper. Selvfølgelig tager jeg Baby med, det vil  være en god øvelse for hende at gå i snor hele dagen.
vi ankommer en ½ time for tidlig , men heller det end at komme for sent.
Baby har ikke prøvet at være med til noget tilsvarende, så jeg er spændt på om hun tåler mosten.
Under parolen er hun lidt urolig og vil gerne lege med de andre hunde, men jeg får hende sat af. Endelig skal vi i gang.
Vi bliver kørt ud til såterne på åbne vogne, vi bliver sat af, der går lidt tid inden vi går i gang, men Baby sidder pænt ved siden af mig og siger ingen ting. Der er masser af fært og Baby snuser rundt uden at trække i snoren.
I en af såterne over middag trækker hun mig pludselig voldsomt til venstre og jeg er klar over jeg heller må følge. Lidt længere henne ser jeg en anskudt kok trykke i sneen  og der er nogle små blodstænkt i sneen. Jeg slipper Baby for at hun kan fange den, og straks har hun den. Havde jeg ikke haft baby med havde jeg ikke set den. Vi ser en masse råvildt , og jeg er klar over at jeg ikke vil kunne stoppe Baby hvis hun slipper fri.
I den allersidste såt på dagen slipper jeg hende løs de sidste 50 meter , jeg er spændt på om hun fare af sted med lyn og torden, men hun  bliver inden for en radius af 20 meter. Hun er ikke helt lydig og kommer ikke tilbage første gang jeg fløjter, så jeg ved at vi skal tilbage til grund dressuren og have nogle ting genopfrisket. Vi havde en pragtfuld dag med frostvejr og solen nåde da også at skinne igennem. tak til Bo som inviterede os og  Ricco ( skytten) som styrede os klapper igennem, for en veltilrette  jagt .
 

31 dec. vi går en tur langs åen, pludselig alt for langt ude letter en flok krikænder. de flyver mod Limfjorden men beslutter sig alligevel for at vende om og flyve op langs åen , Erik siger jeg skal sætte mig ned , de flyver lige op over os, jeg vurder de er for langt ude, og skyder ikke , lige som jeg tænker det, brager der et skud fra Erik og ned falder der en krikand, jeg tænker hvor er Baby, hun har sat sig og sidder pænt og markere hvor anden falder ."apport Baby" og af sted fare hun.
Hun skal dog lige hjælpes over fårehegnet, men søger så fint og finder anden, hun er ikke i tvivl om hvor mor er , og kommer hurtig hjem. Da jeg får den lille krikand afleveret til min hånd forstår jeg at  jeg lod mig snyde af afstanden, de har ikke været ude på mere end 15 meter da Erik skød, det husker jeg næste år, sæsonen for krikænder er over for 2002.

29 dec. på jagt hos Peter. Vi så  både råvildt fasaner, men der blev kun skudt en sneppe, Baby gik ud for at hjælpe skytten med at finde den og få sekunder efter kom hun hjem til mig med den. Jagtsæsonen er snart over og vi har nydt hvert minut. Baby har bestået vores krav som jagthund til fulde, vi skal nok få vores vildt med hjem.
Vores gamle hunde er ved at komme i løbetid, så det vare ikke længe før Baby også kommer i løbetid .

25 dec. Erik, Baby og jeg går en tur langs åen, pludselig letter 5 ænder. Erik skyder 1 og jeg skal lige til at skyde en, men Erik er hurtigere og skyder nummer 2 også, de andre er for langt ude til at jeg  kan skyde. Baby bliver ved min side, jeg sender hende på den der faldt i  åen som hurtig driver nedad, hurtig kommer hun hjem og aflevere, jeg går med hende op af åen, tilbage til omkring hvor den første faldt, et ganske kort øjeblik efter kommer hun tilbage med den anden. Ærgerlig jeg ikke har kameraet med i dag, vi må tage et billede når vi kommer hjem.

22 dec. På jagt hos Claus. Vi mødes hjemme hos Claus kl.10, hvorefter vi alle følges op i  heden. Ganske kort efter vi starter lette 2 stykker råvildt uden for skudhold, Baby  sætter straks efter dem , og stop lydigheden er noget vi aldrig har hørt om, men efter få minutter, kommer hun dog tilbage.
Da vi  kommer ud til den anden ende Har Claus skudt en ræv, den er ikke helt død og  Kiki og Bjørn fare i  halsen af den og afliver den straks .Kiki lader Baby  bide i  den og knurre af de andre hunde så Baby  kan få lov. Baby  vil aflever den til mig, hun har dog  lidt problemer med at  holde den, men får den næsten slæbt helt hen til mig. Jeg er ikke i tvivl om hvad hun vil gøre hvis hun kommer til en ræv igen. Den skal afleveres til mig.
Bagefter køre vi hjem til Claus's gård. Ganske kort efter at vi har  sluppet hundene, fare Kiki af sted og jeg kan se hun har frisk fært i næsen, kort efter letter hun fasan kokken og den flyver lige op til Claus som skyder den.
Da vi kommer op til Claus  siger han den faldt i  grøften, vi går der over med alle hundene, både Kiki og Baby  fare over grøften, men kommer tilbage uden fasan: Jeg tænker den er kun anskudt og rendt, men sender mine hunde igen. Baby vil ikke over men pjasker i grøften, jeg skal lige til at sige "søg", men så  sætter  hun næsen i  vandet og samler fasan op og  kommer hjem men den. En rigtig hyggelig tur som vi  slutter af med frokost.
Da vi kommer hjem tager jeg Blondie, Tinka og Laura ud på en gåtur vi ser dog ikke andet and måger i luften over naboers minkfarm. Men vildt har der været for de sætter alle snuden i  jorden i  bunden af marken og viser med deres måde at logre på at her har der været noget, koldt var det så vi skynder os hjem til sofaen.

19 dec. Vi  går vores sædvanlige tur  rundt på ejendommen som vi har gjort så mange gange. Kommer ned til fodertønde og får sat  frisk opladet batterier i. Så forsætter vi over til mosen og Baby  får fært af noget, hun opfølger færten og fasankokken letter og flyver over til naboen, og jeg er uden chance for at  skyde efter den. Ganske kort efter letter endnu en fasan også  denne gang  er det ikke mulig at  skyde efter den. Baby  komme op   og ser bebrejdende på mig, jeg  kan næsten høre hende sige hvorfor skyder du ikke når jeg  jager vildtet op.
Vi  forsætter op til  majsene, og  Baby  begynder at  drive , der er frisk fært og det  går stærkt .Pludselig letter der en fasanhøne Jeg smider bøsse op , når lige at  tænke "hold nu  foran " svinger bøssen ekstra og skyder. Baby  driver videre, hun har slette ikke set  jeg har skudt fasanen, og letter 2 fasaner mere. Jeg kalder hende til mig og sender hende på den skudte høne.
Hun får straks fært og samler hønen op, tilbage til mor med den, den er ikke helt død og blafre med vingerne så  hun taber den på tilbagevejen, men tager den straks op igen og  kommer stolt hjem  med den.
Det er svært at  acceptere at det  nu er min og  hun bider efter  halefjerne og de ryger af.
Stolt var vi begge da vi  kom hjem og kunne berette om dagens store begivenhed.

15 dec. på jagt  hos Peter , der var masser af fasaner men de snød os , kun 2 blev skudt. Jeg sendte Baby  på den ene som  lå ca. 75 meter ude, der skulle ingen opfordring til at samle den op ej heller til at komme hjem. Stolt var Baby hun ville nu gerne have båret den op til  bilen.

13 dec. Jeg sad hos nogle venner og fik  kaffe , pludselig  ringede telefonen og jeg  fik  bud om at  køre ud til en af vores venner for at  samle op , det  blev til 14 ænder. heraf en anskudt. Det var lige noget der passede Baby.

1-30 Nov. Ja vi var på jagt  i november måned, men der blev ikke tid til at  føre dagbog

27 okt. Jagt hos Nils. Baby finder ud af der er andet en råvildt , vi så  ænder fasaner , og  hun  fik også  lettet en hare , da kom  lydigheden på  prøve, Baby  syntes haren skulle følges til  dørs, hun og  Kiki piskede efter haren og så  kunne jeg blæse det  jeg  ville. Senere på dagen  kom gik vi  langs  et hegn, og  baby  ville bare ikke videre hun blev  ved at  trække mig  ind i hegnet ,der var noget hun skulle checke, ingen af os  kunne se havde hun havde øje for. Jeg gav hende lidt line og hun sprang frem,  op  fløje der en agerhøne. Skøn fornemmelse at se hundens næse ikke havde taget fejl.

26 okt.  Jagt hos Peter intet skudt.

20 okt. Jagt i Hørbylunde Baby drev hele dagen, hun var ikke træt tværtimod .

5.okt. Var vi  på jagt  i Hørbylunde bakker Baby skulle prøve at gå som driver for første gang i hendes liv, hun var vildt opsat på at der skulle leges med alle de søde hunde  der var med, efter 5 minutter gik det op  for hende, at de havde andet at tænke på, også  begyndte hun selv at søge, det blev nu  kun til  3 såter før frokost , for vi skulle på udstilling om søndagen, og ville ikke risikere en stivbenet hund, så gamle Blondie og Baby blev puttet i bilen efter frokost, stor var utilfredsheden hos begge hunde.

1.okt 2002  var vi på en lille hurtig jagt i Vormstrup, masser af fasaner, men skud statistikken var ikke god så der var ikke meget at lave for vores hunde .
 

Birgitte Windfeld-Hansen ,Egebjergvej 34 , Vridsted , 7800 Skive ,Telefon 97 54 73 03 Mobil 20 11 79 16 mail to