Blondie

Startside Op

Startside Siden sidst Fisen Baba Historie Retriverlink Hvad betyder 1.pr

Blondie

kaldet Blondie i  daglig  tale

Født 24-04-94 
A2 på  hofter

 

Alderen begynder og melde sig

Dagen derpå

1994-2007 Blondie blev 13 år og 4 mdr.

Good Temper Black Boy B1

 

Bingo * Sorte Saras A. Sooty
Cleo
Bryndum's Tanja B1 Passingridge Black Prince
Kiwi 03309/82
Witan's brenda Lee B2 Gilhøj's sorte Sambo B1 Passingridge Black Prince
Cleo
Gilhøj's bing Witan's daisy A2 Bingo
Gilhøjlulu

Vil du se flere aner på  Blondie's stamtavle

12 feb. ingen anfald siden den 6. og Blondie har det godt

8 feb. falsk drægtighed er ved at være ovre men hun skal stadig nødes til at spise hendes mad


6 feb et lille anfald og falsk drægtig, gad vide om Blondies anfald relatere til hendes falske drægtighed


3.feb et lille anfald og falsk drægtig

2 feb. ingen anfald siden sidst og Blondie har det godt hun drikker heller ikke helt så meget, blider jeg mig ind .

30 Jan sidst på eftermiddagen har Blondie et meget lille anfald, det ser ud som om at hun ryster lidt men få minutter efter er hun over det.

I den forgangene uge er der altså blevet længere mellem anfaldene og de bliver mindre for hver gang, jeg finder nåk ikke ud af hvad der har været galt , men vi behandler hende for en underlivsbetændelse da hun er begyndt at drikke mere end hun normalt gør.

26-27 jan, jeg vågner ved 1 tiden om natten og Blondie piber hun har nu et lille anfald igen 35 minutter senere er det over og hun er på benen igen

24 Jan. 2004 vi ved alle hvad vej det går, men når de første advarsler kommer er det stadig et chok . Klokken var lidt over 18 og vi sad i køkkenet og snakkede hyggelig med en af vores venner, pludselig piber Blondie og har krampe i det ene bagben og så tisser hun en stor sø.

Jeg  var ikke i tvivl om at der var noget rivende galt, min gamle Blondie er renheden selv.  Jeg bad Erik om at ringe til dyrlæge Jens Anker Møller i Haderup mens jeg fik Blondie trukket ud af pølen , stå eller gå kunne hun ikke, bange var hun også og holdt hovedet underlig krampagtig .Jeg sider med hende og forsøger at berolige hende alt mens jeg tænker på alt det jeg har oplevet med hende.

Kort tid efter kommer vores dyrlæge , og Blondie bliver undersøgt , Jens Anker konstater at hjertet ikke fejler noget og at øjne øre og næse også funger fint. Han mener vi skal give hende en chance , hun har haft en blodprop og mange hunde kommer sig over det, vi skal  se nogle timer an og se hvordan hun har det næste morgen , jeg ser med rædsel at vi skal en hel nat igennem med en hund der ikke kan rejse sig og får vrøvlet et eller andet frem om at jeg ikke kan have hende til at ligge hele natten og ikke kunne noget, samtidig med at tårerne vælter frem, Jens Anker siger jamen så ringer jeg bare efter ham , det er ham der har vagten, men han syntes hun skal have en chance. Erik køre med tilbage til klinikken for Blondie skal have nogle hjertemagnyler

Mens Erik er kørt efter magnyler får jeg beroliget Blondie så meget at jeg kan begynde at lave mad, hun kan stadig ikke rejse sig, men er rolig så længe at jeg bliver i køkkenet .

Da Erik kommer hjem får han liste pillerne i hende og jeg forsætter med at lave mad, appetitten er nu helt væk og jeg kan kun tænke på den svære beslutning jeg skal tage med Blondie .

Klokken er nu næsten 20.00 og aftensmaden er næsten færdig . Jeg lukker de andre hunde ud, Blondie viser tegn på at hun også gerne vil ud og jeg prøver at hjælpe hende op at stå uden held. Jeg er ude af mig selv og har mest lyst til at ringe til dyrlægen , jeg vender mig om og ser på min gamle hund og pludselig rejser hun sig op om end noget vaklevorn. Hun har ikke benene helt strakt men kan nu også gå  , hun har lidt problemer med det højre bagben men vil nu ud, inden jeg når at hjælpe hende ned af trappen vælter hun ud og ned, hun er lige ved at falde men når at korriger og lander på alle fire. Blondie skal nu både tisse og besørge og vand vil hun også drikke nu. Klokken 20.19 ringer  jeg til Jens Anker og fortæller ham den gode nyhed, samt at jeg i hvert fald ikke ringer i nat for nu kan jeg se at det går den rigtige vej og aftaler at vi skal snakke sammen i morgen tidlig.

Mens jeg skriver dette er klokken blevet  22.00 Blondie trisser engang imellem en lille tur rundt i stuen , man fornemmer at der stadig er lidt med det højre ben, men jeg er glad for at jeg ikke traf den tunge beslutning da dyrlægen var her , hun skulle jo gerne have et par hygge år endnu .
Jeg sidder også og får lidt dårlig samvittighed, så sent som  i dag har den gamle hund nemlig været på køkkenbordet og sjæle resten af kagen fra eftermiddagskaffen og jeg greb hende på fersk gerning og sagde selvfølgelig fy til hende, hun viste nu godt den var gal da jeg dukkede op, hun er også den eneste af vores hunde der kan komme i tanke om at stjæle på bordet .

De næste uger vil vise om hun kan have  en værdig alderdom eller om vi er nødt til at sige farvel og tak for en god tid gamle kammerat . Som det ser ud nu er der i hvert fald en god chance for at hun har et par år endnu . Sikke et chok at få og som sædvanlig sker sådan noget en weekend , men skidt jeg beholder min gamle Blondie lidt endnu .

25 Jan 2004 . Jeg gik først i seng til midnat og Blondie havde det godt , træt men kunne endda hoppe op i sengen. Jeg havde sat vækkeuret til 6.30  og vågnede ved min gamle hund slikkede mig min hånd, jow hun havde det godt og ville have mad . Piller skulle hun også have listet i maden det forgik ved hjælp af leverposter som er den eneste måde jeg kan snige piller i hende uden de bliver spyttet ud.

Jeg ringede til dyrlægen lidt i otte og fortalt at han skulle ikke bekymre sig om Blondie , hun havde jo både spist og var blevet luftet. Vi aftaler dog at hun skal sættes på gammelhund foder som han heldigvis har hjemme , og jeg henter det senere på dagen .

Jeg går jo som træner i skive og er medhjælper på lydighedsholdet og skulle være der klokken 10 , jeg havde ikke lyst at lade min gamle hund blive alene hjemme og Erik skulle til flugtskydning, så jeg valgt at tage alle hunde med i bilen som jeg plejer .

Spændt var jeg, om min gamle hund kunne hoppe op i bilen, men mine bekymringer var helt omsonst, hun tronede ud mod bilen og ville ind som den første og sprang ind lidt gumpetung men uden at fejle eller kæmpe for at komme ind.

Inde på træningspladsen var der kommet nogle kursister, jeg fortalte om gårdagens hændelser og lod Blondie komme ud. De var mildes talt forundrede og kunne ikke se der havde været noget galt.

Senere på dagen valgte jeg at gå en lille tur med alle hundene herhjemme, for at se hvordan Blondie ville klare det . det eneste tidspunkt jeg fornemmede at det ikke var som det plejede var da de andre begyndte at rende ræs, det ville Blondie ikke være med til og når hun galopere ja så kan du fornemme at det er en gammel hund, jeg som kender hende ved hvad der er galt, men DU vil bare tro det er en gammel hund , det er hun jo også .

Hvordan reagere de andre hunde ? Jo, Baby er jo gravid og stadig en glad hund som passer på sig selv, Kiki , ja hun er sig selv , og Tinka er forsigtig og slikker engang imellem Blondie . Blondie tror hun kan tage nogle friheder fordi jeg pylrede om hende i går , og vil helst at jeg eller Erik er i nærheden , men hun afstod skam ikke fra musejagt da vi var ude at gå tur .

Så alt i alt er dagen derpå stort set som den plejer men med en lille reminder om at vi har en gammel hund .

 

Birgitte Windfeld-Hansen ,Egebjergvej 34 , Vridsted , 7800 Skive ,Telefon 97 54 73 03 Mobil 20 11 79 16 mail to