White powder

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

 

Op Start af bassin Hvis fisk Hanna C203 White powder Gode råd til start af dam Dagbogen  2005 Dagbogen 2004 Stopnet og garn Hvem er koien Wilbert

Whitepowder og white powder boster

for en lille måneds tid siden lærte jeg Annette fra Lemvig at kende ( endnu en koi nut med hang til retriver ) jo selvfølgelig havde vi meget at snakke om.

Annette kunne prale af klart vand og roste  dette white powder, så M&M og jeg drog på udflugt til Lemvig for at se dette fænomen. Og jo , Annette havde betydelig pænere vand end os.

Så efter et par dage greb jeg knoglen og ringede til Jan hos www.vest-koi.dk og bestilte både whitepowder og boster  ( boster fordi jeg gerne ville have mit nitrit ned fra 0.15 til nul i vinterstuen ) det virkede også efter et døgn var nitritmålingen på 0.00 men  den er steget igen til 0,09 -0,12 efter en uge, der ligger jeg og svinge alt afhængig af hvor meget foder jeg har givet .NH3-h og Nh3 ligger og svinger mellem 0,00-0,06 .

Det grove svævestøv er også væk men det fine kæmper jeg stadig med., Jeg har dog kun brugt dette white powder en god uge, så lad os se om det ikke også kan fjerne det fine støv i dammen i vinterstuen .

 I havedammen har jeg ikke brugt boster, kun white powder ekstra ,den køre bare derud af ingen nh3-h eller nh3  og nitrit ligger og svinger mellem 0,02-0,06, til trods for at pumpen er for lille i forhold til vandmængde. Derude kæmper jeg med grøn vand fordi vi ingen skygge har på dammen . Jeg har dog stillet en have parasol op men med denne varme kæmper jeg for gæves og ikke alverdens fine pulver kan slå det grønne vand ned,.trådalger er dog minimale og ikke mere end jeg og min stør kan leve med, mon dette skyldes white powder extra ??.

Hvad jeg godt kan lide ved white powder boster er at det ikke skal stå i 2 døgn men kan hældes i straks, og at det har en tydelig effekt på både nitrit og amoniark. Desværre nåede jeg ikke at få mit Hanna meter inden jeg puttede det i.så jeg kan ikke give jer nogle nøjagtige målinger før og efter, men amoniark lå  på mellem 0-0,15 ved kusuris testsæt torsdag aften  og lørdag aften var den på 0, nitrit var på mellem 0,1 og 0,2 torsdag og lørdag aften var den på nul og det var uden at jeg sænkede fodermængden. Umiddelbart ser mit vand også mere krystalagtig ud.

Hvad man kunne ønske sig som forbruger ? en test af alle de bio-start der er, men hvem har så mange ens bassiner og kan starte dem op samtidig med lige mange kg fisk i ???

Som forbruger  ville jeg også gerne vide hvad det er jeg går og hælder ned til mine fisk, men se om i kan finde data blad på produkterne ! Fabriks hemmeligheder kalder de det ! Hvad nu hvis min hund eller et barn æder noget af det ???

14 sep. white powder ekstra har ikke den ønskede virkning, den kan ikke bekæmpe trådalger i min dam. et mega vandskift for at fjerne nitrat samt en lavere temperatur hjalp derimod.

i vinterstuen har jeg ikke brugt boster den sidste uge, ingen tvivl om at boster er et effektiv produkt til at fjerne amoniark og nitrit hurtig dog kunne det kun fjerne det grov svævestøv så nu prøver jeg noget nyt, nemlig slugbuster fra  www.edokoi.dk .

F

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H