Besøg hos Edokoi

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

 

Start Op Kursus feb 2006 Bustur 28 aug 2005 Besøg hos Edokoi Big Mama kom hjem Skærtorsdag 8 april 2004 Edokoi 8 dec 2004 Kursus hos Edokoi 19 marts 2005

Stærkt inspireret af sider på nettet  går jeg i gang .

Først skal jeg have hentet ny folie. Jeg ringer og bestiller 8x12 meter hos www.edokoi.dk, det henter jeg  den 12 august, og bliver bidt af en Japansk KOI karpe . Jeg er dybt imponeret af de 3 store bassiner og de dejlige fisk. Jeg har set mange KOI billeder de sidste par måneder , men at opleve de store fisk i virkeligheden er slet ikke til at beskrive. Jeg får en god snak med Lars og en masse gode råd. Efter jeg har fået handlet folie  filter og pumpe til overvintringsbassinet som skal stå i stalden ,spørg jeg om det er ok at jeg går en tur med mit kamera. Jeg glemmer helt at tage detailbillede til inspiration om hvordan dammen kan laves, det bliver næsten kun billeder af de dejlige fisk . Det skal opleves, jeg kan kun anbefale og kigge forbi Edo Koi i Harlev.

Min drøm om et indendørs koibassin ligger stadig og lure efter jeg har været i Harlev . Min mand siger , jeg kan jo altid lave et bassin mere og syntes vi skal have det gamle til at køre.

Billeder fra EDO KOI
Klik på et af de små billeder for at se  format  (450x337 px.)

 

Jeg har besluttet at min nye havedam skal have et Biotec 36 filter. I samråd med Lars købte jeg en pumpe som kan køre sammen med min gamle pumpe der kan tage 6000-9000 liter i timen .
Biotec filteret venter vi med til næste forår.
Jo ,jeg er godt på vej, nu skal jeg have hentet flere kantfliser der passer sammen med de 3 små bassiner som jeg vil bibeholde .
Det næste bliver at mine fisk skal  sættes i vinteropbevaringsbeholderen og så kan vi begynde at grave men det bliver ikke før midt september når vandtemperaturen er faldet.

Så vil jeg bruge 800 liter fra have-bassinet til at fylde op i vores 1200 liter beholder også selv om det er grønt vand, så skal filtoclear bestå sin prøve og så rent vand for resten.

21 august : indkøbt 25,5 meter kantsten af lysgrå granit  magen til dem jeg har brugt på de små vandløb.16 stk på 100x20 cm og 64 på 20x15 cm . Nu håber jeg det rækker . der er til en udvidelse på 5,5 meter .

 

Edo Koi 09-11-2003

Jow, jow, det blev søndag den 9-11 , jeg stod op 6.30 fodrede og luftede hundene, katten var ikke på arenaen, så han måtte vente. Spændingen var stor, det var lige som at skulle ud og hente en ny hundehvalp.

Kl 8.20 var der afgang mod Harlev , vi ankom alt for tidlig, hele 20 minutter før de åbnede . kl 10.00 blev dørene åbnet, og vi fik vores nummer i køen. en enkelt kunde fra København skulle vælge før os.
det gik stærkt og pludselig var det min tur, og det væltede ind med kunder .

Jeg havde bestilt 2 chargoier og to kohakuer , desværre har Lars en mulvarp som syntes den skal være nabo til hans midterst bassin, med det resultat at vandet er noget uklart . Det var en overvældene oplevelse at se alle de smukke koi'er.

Lars fandt først en meget smuk brun chagoi og derefter en gin rin chagoi  begge hanner, det bliver spændene at se dem vokse . Så var det tid til at vælge kohakuer , jeg bad Lars om at finde nogle der var meget røde og han fandt to røde som straks  faldt i min smag, Lars har bestemt en god fornemmelse for at fornemme hvad hans kunder ønsker . For at sige sandheden , ja så var der ikke en af de koi'er jeg ikke gerne ville have købt, men jeg havde husbonden med for at sikre at jeg ikke gik bannaes og købte flere end jeg havde aftalt med Lars. Det betyder nu ikke at jeg kun skal have 4, men blot at jeg skal have tid til at overveje hvad mere jeg skal have :-) , man behøver vel heller ikke at købe det hele på en gang . Der skal nok komme flere hjem .

Kameraet var selvfølgelig med, så her er de nye billeder, klik på de små billeder for at se dem i større format :

Billede 1 ser du mine fire koi'er, billede 2 og 3 et kig ud over det bassin der ligger  op af væggen ud mod vest, billede 4 og 5 Lars sammen med nogle af de andre kunder, læg mærke til hvor koncentreret alle er for at se hvad den næste kunde vælger . Billede 6 Edo Koi 's små firbenede kæledækker . Sidste billede er det bassin hvor de solgte blev flyttet over i midlertidig .

Vi fik os en kop kaffe og listede lige så stille  hjemad. Der går 4 måneder før jeg kan få mine koi'er med hjem, så til den tid skal projekt vinterhave gerne være oppe at køre og færdig. Lars har lovet at hvis vi ikke er færdig , må mine koi'er blive ude hos ham, de skal nemlig ikke ud i havedammen .

Nu kan du så spørge om hvorfor min kærlighed faldt på kohaku koi, jow, det er såre simple, det er de røde hvide farver ! Man er vel dansker med stort D !.

Chagoi'erne ?, jo, i et forsøg på at behage herren i huset , ja, han fortrækker altså fisk  der kommer nærmest på moder natur og ikke de forældede fisk, så derfor måtte jeg selvfølgelig også have nogle af dem, og så er det nok også dem der kan blive størst :-) . Okay , gin rin chagoi er ikke lige det der ligner en naturlig karpe, men jeg syntes nu den er smuk . Jeg kan nu heller ikke glemme den første gang , jeg var hos Edo Koi, ja den store brune chagoi som Lars har, den gjorde et dybt indtryk på mig .

23 Nov.2003
 Koi tosse ? ja måske. Døm selv .
23 november er min fødselsdag , så da vi havde fået lidt frokost, så for vi afsted til Edo Koi , jeg har hele tiden drømt om en af de store Chargoi'er, men skulle nok lige vende mig til at betale lige så meget for en 4 år gammel fisk som for en hund. Husbonden føjede konen og tog med, vi stod og kiggede længe .Mine øjne faldt hele tiden tilbage på den store dame med et svag præg af gin rin , måske fordi hun hele tiden svømmede hen under os kiggede op og sagde mad !
Jeg sagde til Lars "hun siger hun er sulten" og straks kom en håndfuld foder ud i bassinet , jow damen var skam sulten , sikke en appetit hun havde og sikke en fart der kom på hende .
Det kunne ikke være anderledes , det var hende vi skulle have, og hun kommer til at hedde Big Mama , for hun bliver bestemt den største koi jeg har købt og køber, (tro jeg nok).
Som du ser på forsiden så holdt Lars hende så vi kunne tage et close up billede af hende, og her kan du se hende i hendes fulde længde på ca. 55 cm .

De 2 drenge vi købte den 9 nov. kommer til at hedde Charlie ( Gin rin Chagoi) og Charles (Chagoi).
 

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H