Nishikigoi

 

Start
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

 

Bøger Teknik Besøg rundt i landet. Edokoi koiyngel fisk pr liter Akvariet mine koier

Latin: Cyprinus carpio – Familie: Cyprinidae

Historien om nishikigoi start i japan starter helt tilbage i perioden 1804-1829 med nogle mutanter , Der er flere histiorier om hvordan det startede men alle fortællinger indbefatter en mutant. ud fra disse mutanter har vi i dag 17 hovedgrupper.

Nishikigoi også kaldet koi eller på dansk "brokade karper" . Men en japansk opdrættet karpe vil altid være en Nishikigoi.

Størrelse på koi er utrolig forskellig. Det mest normale for voksne koi er fra 45-66 cm, men du vil også se voksne koi på kun 25 cm ( typisk koi der ikke har fået den nødvendige opvækst, indavl vil også kunne medvirke til for lille størrelse, eller dårlig avlsmateriale ). Koi der har fået god pleje og opvækst vil typisk kunne blive helt op til 86 cm. Ensfarvede koi bliver typisk større da de ligger tættere på den oprindelige karpe.


Gosanke er i sjældne tilfælde kommet over 1 meter, takke være et stort stykke avlsarbejde fra Matsunosuke. Ved at krydse magoi blod ind så har T.Sakai opnået en anselig bedre størrelse på gosanke end andre.


Doitsu ( skælløse) bliver typisk ikke så lange/store , dette gælder typisk også for fisk med ginrin skæl.

Den oprindelige karpe spiser hovedsageligt bund-dyr og dyrisk svæv. Den finder hovedsageligt føden på søbunden, men kan også indtage dyr og plantefrø fra overfladen. Karpen spiser ikke planter da den ikke kan fordøje dem.
 


 

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H