Natursøen i marken

 

Start
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Skarven

Natursøen i marken har vi haft i mange år, til stor glæde for padder og med masser af insekter. Fiskehejren er også en flittig gæst, men det er aldrig lykkes mig at fotografer ham før.
Søen ligger ca. 200 meter fra vores gård, og så snart at vi bare tænker på at gå udenfor er hejren fløjet.
I dag tænkte jeg, nu skal det være, Jeg fandt min 300mm linse , og fik skudt bæstet her fra stuen.

Det vand du ser oppe i venstre hjørne er vores nye sø, 1,2 mil. liter vand er der som minimum :-),den blev lagt an vinteren 2004/2005,  mon ikke de vilde vil syntes om dette ?

Der er allerede et hold ænder der syntes om stedet, og jeg tror de har fundet et sted i nærheden og yngle.

Søen er lavet her i vinter, efter alle kunstens regler. Der er skam søgt om tilladelse og vi er blevet gjort bekendt med alle de restriktioner der er i den forbindelse.

Så nu håber vi at fiskehejren forsat bliver i marken og ikke får smag på koi i havedammen.

Der mangler forsat at bliver revet og sået græs hele vejen rundt om søen, men vi skal først være færdig med havedammen .

25 sep. Jeg sidder og nyder det gode vejr nede ved vores sø , pludselig kommer der en lille sort minktæve, den vil ned og drikke ingen tvivl om det, da den opdager Baba og mig, stikker den til søs og der er det ikke let at gøre noget, jeg skynder mig at gribe telefonen og ringe hjem til Erik at han skal sende hundene, Baby er først ned hos mig, minken svømmer ude i søen, da den føler sig presset, dykker den og på forunderlig vis lykkes det den at smutte fra os denne gang. Jeg går ikke ned til søen uden en gammel dreven hund mere, Baba har jo ikke helt lært hvordan man skal takle disse små rovdyr endnu, men det skal nok komme, hun har nænne til det ingen tvivl om det.

Lidt Fakta om hvordan den store sø er lavet.

Det er ganske enkelt  Jeg ringede  som sædvanlig til vores gode ven Jesper  http://www.jysk-naturpleje.dk/  , og han gik i gang med at grave, for at være sikker på at søen kunne holde vand, undlod Jesper at bryde igennem det tykke lag ler vi stødte på . Der er et naturligt væld oven for søen og det er selvfølgelig med til at holde vand i søen.

Skulle vi mod forventning få problemer i denne sø, vil jeg måske vende forbi Biosa Danmark ApS de har et produkt af microorganismer der skulle være specielt velegnet til at løse vandproblemer i natursøer. Foreløbig ser det dog ud som om at søen har en naturlig balance.

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H