KHV 2005 Japan

 

Start
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

Start KHV i Japan 2003 Facts om KHV

KHV 2005 Japan

27 Dec. godt nyt til alle Momotaro fans. Igennem et stort stykke test arbejde er det lykkes at få en khv fri status på alle koi i drivhuse og ponds på farmen. Der mangler dog forsat at teste de koi der går i mudponds og dette arbejde vil først blive fuldført til foråret når man kan opretholde en stabil høj temperatur .
Momotaro har nu fået ok til at sælge fra sine testede fisk af de officielle myndigheder i Japan.
Det godt at vide at et stort stykke avlsarbejde ikke er gået spildt , vi krydser finger for at de sidste test til foråret vil være ok også.


10 nov. Momotaro ser ud til at have situation under kontrol og gør et stort stykke arbejde i forsøget på at rede de koier der ikke har vist sygdom  kun tiden vil vise om det lykkes for dem at rede deres opdræt eller om det vil blive nødvendig at slå alle fisk ned. Denne uheldige situation vil få stor økonomisk betydning for Momotaro og andre opdrætter i det sydlige. På min tur i Japan mødet vi flere opkøbere der normalt købe fisk i det sydlige , som helt har omlagt deres indkøb og kun vil købe ind i det nordlige af frygt for KHV i år.  Derfor var det da også rart, at vi havde Maarten Lammers med på holdet, han er jo vandt til at se KHV og andre sygdomme hos koi og ville straks have spottet hvis der var noget galt ved de opdrættere vi besøgte og købte hos.

5 okt. annoncer Mike Snaden  på sin hjemmeside at der er konstateret KHV i en enkelt drivhus hos Momotaro. og han skriver at koi afskibet forår 2005 er fri for KHV.

6 okt. Skriver Mike Snaden at alle koi i det berørte drivhus vil blive destrueret uanset hvad.

7 okt. skriver Mike Snaden at man forsat ikke ved hvordan KHV er kommet in i drivhuset hos momotaro, men at man har nogle mistanker.

7 okt. fra Momotaros hjemmeside , det dreje sig nu om 3 drivhuse, de berørte fisk er nisai og tosai, (altså 1- og 2-årige)

For de af jer der ikke ved det men Momotaro er en ret stor opdrætter som har lavet nogle fantastiske super jumbo koi.

Momotaro høre til i Okayama som ligger i Chugoku ( samme region som Hiroshima , altså det sydlige Japan ) langt fra niigata området.

Momotaro har også selv skrevet om det på hans hjemmeside: Momotaro koi  

læser du ikke engelsk kan du læse en oversættelse hos www.tossehuset.dk

Jeg siger også fremover nej tak til koi fra det sydlige Japan og fortrækker fisk fra Niigata området.

 Uanset hvilke rygter der går så er situationen pr. dags dato 9 okt.2005 at der kun er konstateret KHV hos en opdrætter og det er alt for tidlig at udtale sig om den kan være spredt til andre .

Niigata området ligger ca. 600 km fra Okayma . Det svare ca. som en tur fra Skagen og så ned syd for Hamburg. men turen vil tage betydelig længere tid at køre .

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H