Ilt til dine koi

 

Start
Op
Sidste nyt
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Start Op vandskift pasning af koi umiddelbart efter hjemtagning Bakteriel infektion Chekliste ved sygdom Vandkvalitet Ilt til dine koi Lær at fange dine koier apotek til havedammen salt Omregner Parasitter Microskop Trådagler Billeder af parasitter Fodring Virkon S Slagskader

Ilt til dine fisk
her i sommervarmen sidder jeg og læser i mit nye koiblad fra USA. Her falder jeg over en glimrende artikel om vandtemperatur kontra ilt indhold.

Ved lave temperaturer kan du have et højt ilt indhold helt op til 10ppm. dette forstår hverken du eller jeg, men forfatteren af artiklen illustrer det med at hvis du putter 999.990 hvide bordtennisbolde ind i en stor kasse sammen med 10 røde bordtennisbolde , så er de røde ilt.  Ja det var jo ikke meget. ved 32 grader varmt vand kan vand kun indeholde 6,2 ppm .

Alt afhængig af hvad slags vand du har kan det indeholde mere eller mindre ilt.

Dit filter bruger ilt ,dine fisk bruger ilt, skidt og snavs i din dam bruger ilt. Har du planter producere de ilt om dagen , men bruger ilt om natten, derfor er det så frygtelig vigtig at man hele tiden sørger for at der er nok ilt i dammen og får fjernet al slam så ofte som mulig.

Derfor har jeg 2 luftpumper kørende, en i dammen og en i filteret. Desuden har jeg et vandfald der køre hele tiden om sommeren. disse ting er med til at jeg altid ligger over 5,5 ppm, som er den magiske grænse.

Er Du i tvivl om hvordan iltindholdet bevæger sig over et døgn, vil jeg anbefale dig at tage et kik på BioMars side.

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H