Haven 2006

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

 

Haven 2006 skal være med til at hjælpe at have friske grøntsager til slankekuren. i den anledning vil jeg lave en side med gode link i forbindelse med at slanke sig

Slankemad

05.05.2006 Så kom Årestrup planteskole med mine 4 store træer, jeg har nemlig bestilt  en :
Ginkgo Billoba  = Tempeltræ
Castanea Sativa= Ægte kastanie
Tilia Pallida = Kejserlind
Acer Platanoides = Spids-løn.

Disse træer er store og skal plantes med støtte de første par år, derfor må jeg en tur til Skave i morgen tidlig .

06.05.2006 Så går turen til Skave, jeg får de 8 støttepinde samt lidt gotter til mine hunde, og så finder jeg en ting som jeg aller mindst havde ventet at finde hos HEGN OG GROVVARER i Skave , blå baljer som kan bruges til koi, og de er garanteret giftfri.

Han har dem i flere størrelser 65 liter til 169 kr og den er 47 cm i diameter i bunden så den er fin nok til små koi og 90 liter til 199 kr, jeg er ikke sikker på hvor stor den er er i diameter , så i må lige selv ringe og få diameter oplyst på den store.

14.05..2006 Drivbænken er for længst sået til og om et par dage skal vi til at høste mini salat for at tynde lidt i det, måske jeg skulle prøve at tilbyde mine koibasser lidt af det også .Urtehaven er jeg også næsten færdig med, kartoflerne er sat for lang tids siden. det selvfølgelig Exquisa .

16.05.2006 endelig fik vi vand fra oven og det har været hårdt tiltrængt her på heden, men det er godt til urtehaven. så kan vi jo diskutere om det er godt til koierne. se vandtemperaturen her

19.05.2006 ja så gik det galt igen.....Min gode veninde Bodil som jeg spadser 25-30 km sammen med om ugen, ja hun fik lokket mig med til hjørnegården ved Dollerup  hun var faldet over en annonce med rhododendron på tilbud , og viste at det ville jeg da ikke kunne modstå og jeg faldt selvfølgelig for flere rododendron samt en lille Pieris  japonica "little heart", jeg har faktisk et par Pieris Sarabande omme i haven allerede, det specielle ved pieris er at de har utrolig smukt nyløv. Hos hjørnegården har de også en meget inspirerende have i japanstil, samt en lille havedam, desværre var vejret ikke det bedste og jeg havde heller ikke kameraet med, det skal opleves at gå i en rhododendronhave. Jeg faldt også lige over en Acer pal. dissectum. Filigree , den er sat i en kæmpe stor potte i Haven, men mon ikke jeg skal have fundet en god plads inden vinter ?

21.05.2006  Potterne i gårdspladsen er fyldt op. Rhododendron, sommerfuglebuske, pieris , fyr og hortensia , vil så på skift blomstre sommeren igennem .

01.06.2006 Så kom vi lige forbi Trifolium frø i Skive , og jeg måtte simpelthen have en lakridsrod, kvan og en broget æblemynte  ! Jeg var egentlig kørt efter nogle potter til nogle orkideer jeg har fået i pleje....., jo potter fik jeg da, men syntes nu det var meget mere spændende med krydderurterne,og en lakridsrod har jeg aldrig haft.
Så er det endelig lykkes for os at få nyt tag på en af udebygningerne, jeg har valgt noget polykarbonat, og det giver et pragtfuld lys i denne bygning ,så jeg har lige investeret i et par kapillærvandingskasse  fra pinstrup og så skal vi lige prøve at lave lidt æble-agurker og lidt tomater .
02.06.2006 I dag tog Bodil og jeg på udflugt, turen gik rundt om vandkraftsøen ved Holstebro, en utrolig smuk tur . Vi brugte 1 time og 40 minutter, jeg ved ikke om det er langsomt eller hurtig, men vi var godt tilfredse med os selv, og det skulle da belønnes med en tur i Jespers planteskole bag efter. Lidt krukker til alle mine orkideer og et par planter til haven. En Mammutblad - Gunnera  samt en Silkepæon 'Sarah Bernhard' - Paeonia lactifolia 'Sarah Bernhard'

Men jeg har slet ikke tid til have nu, for mit nye koiblad er kommet.

03.06.2006 en tur til Edokoi, for at se de små nye, jo de yamabuki var skam fine, men jeg skulle ikke have nogen da vi er ved at bygge om og jeg har ingen karantænekar kørende. så vi venter til næste år. Jeg var nu kørt for at se om der var lidt spændende planter og det var der mange af, og så var der jo lige lidt kendte mennesker fra djævleøen .... , det endte dog med at jeg slæbte af med en fin Rodgersia podophylla ... Bronzeblad ( billede kommer senere ) .

04.06.2006 En tur ud til Marie og Jens, og jeg fik reddet mig lidt planter.
Marie vil have inddraget noget af den alt for store have til ridebanem og det betyder at både drivhus og en masse planter skal væk. Jeg forsøger mig med at rede en meget gammel vin, vi skære den hårdt tilbage, samt studser en masse rødder, og så bliver den plantet i en stor potte . Overlever den det skal der findes en plads til den på en lun plet, måske inde i mit lyse halvtag . en taks , en lilla syren..... og flere.......
23.06.2006 En tur til den Japanske have i Hammerum efter lidt kopper og andet, og så blev jeg fristet over evne, der stod den smukkeste Azale bonsai.

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H