Havedammen fra start

 

Start
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Sumpdam 2005 Sumpdam 2007 Sygdom Havedammen 2003 Havedammen 2004 Havedams beboer 2005 havedam 2006 Havedammen 2007 Havedam 2008 Havedam 2009 Galleri Skitse over dammen

En omlægning af græsset i 2000

Baby ved have dammen som hvalp 2000

Havedammen August 2003, og uf hvor har vi grønt vand

Have dammen gennem tiden siden 1989

 • Købte ejendommen i nov. 1989
 • fik en god ven til at komme og tage 3 store skovlfulde med en gummiged og så var grundlaget lagt til en have dam. Det blev til et stort hul på ca 3x7 meter og 1 meter dyb.
 • Herefter begik vi mange fejltagelser. Vi startede med at lægge en tynd billig markfolie  i foråret 1990 , det varede ikke længe før vores 2 daværende labradors fik det ødelagt og så måtte vi på den igen og nu havde vores gamle hunde fået lært ikke at hoppe i have dammen, så nu holdt det fint, fik puttet nogle guldfisk i  som også formerede sig. Små tudser og frøer kom der også til .
 • Så gik det galt igen , en af vores venner kastede en pind i bassinet og min gamle Lady hentede straks ! kors hvor var jeg ikke glad, næste dag var vandstanden sunket betydelig vi måttet til det igen. Denne gang købte jeg et stykke af det stærkeste markfolie jeg kunne få, fik alle guldfiskene op og over i en stor balje , ned med ny folie og fylde op med vand det tog næsten et døgn at fylde den.
 • I 1998 går det galt igen, denne gang  køber jeg en PE 0.8 bassinfolie Vi laver helt om, vatter ud og laver en træramme i vatter. På med bassinfolie og så  laver vi en træ kant rund om bassinet som en slags soldæk eller terrasse. det går fint et par år men vi har fået nye hunde og de kan og vil ikke holde sig af bassinet . I 2000 får jeg fat i noget lappetape og lade vandstande synke til under nivue af hvor vandspejlet plejer at gå til .  Jeg får lappet alle synlige og usynlige huller . Men ak der må stadig være nogle steder jeg ikke kan finde , så vi må jævnlig fylde op .
  PE 0.8 er ikke stærk nok når du har vandhunde
 • Jeg henter en vandranunkel ved åen og får en mega lille ål med op vi når ikke at fange den inden den er smuttet i dammen. nå pyt den vandre nok selv til åen igen.
 • 2003 det køre fint og vandstanden synker kun 3 cm om dagen dog stadig for meget ,og Åkanderne har det ikke godt, jeg tager en beslutning .Havedammen skal laves så den er i orden. Fiskene skal overvintre inde så nu må jeg i gang med at finde nogle beholdere til at opbevare fisk og planter inde i stalden. Jeg tror jeg ender med at købe nogle 1000 liters beholdere .
 • I foråret 2004 vil vi så lave bassinet om med gummifolie fra Edokoi , bassinet skal også være dybere , 90 cm på det dybeste er ikke nok , men det ved min husbond ikke endnu . Denne gang skal det gøres rigtig og jeg har en hel vinter til at planlægge hvordan det skal gøres. Der skal også være bunddræn.
 • Min store drøm ? Jow det er skam en kæmpe havestue der kan bruges om vinteren og med et bassin med koi karper som så selv kan vælge om de vil være udendørs eller indendørs, men det er nok en vanskelig opgave at få det til at fungere. Så måske jeg bare skal lave den indendørs og  lade guldfiskene blive i havedammen .

 

Mere kommer til men se dammen i dag og læse om vores problemer denne sommer Klik Her

 

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H