Havedammen 2007

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Start Op Sumpdam 2005 Sumpdam 2007 Sygdom Havedammen 2003 Havedammen 2004 Havedams beboer 2005 havedam 2006 Havedammen 2007 Havedam 2008 Havedam 2009 Galleri Skitse over dammen

21.01. 2007 Havedammen har fået en blød start, vi lægger ud med plus 5 grade først i Januar og her til morgen har vi plus 3 grader, alle koi står på bunden og der er ro i lejren. Nogle har fået lidt carpox men det forsvinder til foråret.

22.07.2007  Så blev det vinter og se hvordan det så ud her til morgen


27.01.2007 , jan. og feb. er selvfølgelig tiden hvor vi gerne vil på kursus, så jeg drog at til Edokoi, og det var en rigtig spændende dag.

Dejligt at sige hej til gamle og nye ansigter . Selve kursus startede med at Dyrlæge Rob Heijmans fra Holland holdt foredrag på engelsk  om immunforsvar og om KHV, og så sluttede han af med at vise og forklare hvordan man behandler sår på koi . En rigtig god demonstration specielt til dem der ikke selv har prøvet det før.

Efterfølgende kom takazumi lige ind og fortalte lidt om de nye produkter .

Dyrlæge Leif Sohnemann fra Ringkøbing dyrehospital  , fortalte om bakterier og om hvordan disse bekæmpes . Ingen tvivl om at han ved hvad han har med at gøre.

Leif Sohnemann har selv koier og det giver ham jo klart nogle fortrin hvis man skal bruge en velkvalificeret dyrlæge til koier, så her er adresse og telefon :

Ringkøbing Dyrehospital
v/Dyrlæge Leif Sohnemann
Frejasvej 1
6950 Ringkøbing
Tlf. 9732 2022

Bor du her i det midtjyske er du hermed godt hjulpet , bor du længere væk så ring alligevel, måske han har et ærinde  i din del af landet.
Du kan enten  vælge at betale dyrlægen for at køre ud til dig , eller du kan  selv køre din koi til dyrlæge, så slipper du med alm. dyrlægehonorar + evt. scanninger og medicin .

02.03.2007 Sikke en god dag , tv2  news kværner løs om ungdomshuset, jeg er ligeglad for jeg har fået ikke mindre end 3 magasiner med posten idag. KOI-USA , Nichirin fra Japan samt haven, så nu har jeg da lige læsestof til et par dage :-)
Koi-usa vil jeg nok vælge at betale for den hurtige levering når jeg skal forny mit abonnement , for det er jan/feb. nummeret jeg modtager i dag så det har været lang tid undervejs.

04.03.2007  med 3 grader i havedammen er det ikke tid til de store krumspring i havedammen endnu. Den sidste tids kulde har fået flere af de små koier til at udvikle carpox men det tager jeg helt rolig, det forsvinder jo når vi får varme. Jeg håber at de gode metrologer har ret i at vi får et mild forår så vi snart kan komme i gang i haven og nyde havedammen igen .

17.03.2007 indkøb af kohaku , mere herom senere . Ja jeg fik ikke taget et billede af det lille kræ, men heldigvis var tosserne også hos edokoi, og dem nåede jeg at få fat i inden de forlod forretningen , så jeg har nu et billede af min lille kohaku gættet på 18 -20 cm.

Tak til Patrick, men der kommer ikke til at gå mange dage inden jeg skal ned og tage nogle flere billeder :-)

30.03.2007 det nok den varmest marts måned vi længe har haft, koierne vil gerne have mad men med en vandtemperatur på kun 8 grader om morgen så duer det bare ikke ,for vi kan ikke få mikroorganismerne i gang med at arbejde ordentlig inden vi har 12 grader, så derfor prøver vi nu med at starte vandfaldet når solen er på.
Den megen sol betyder også at vandet begynder at blive plumret at se på , for uv-rørene er ved at være slidt op, så derfor var jeg lige inden om edokoi i denne uge og købe nye rør .
Sidste år begyndte vi først at fodre den 23 april, hvis dette dejlige vejr forsætter så vare det ikke mange dage inden vi kan starte med at fodre i år .
04.04.2007 Vi har haft besøg af et par koitosser og det var rigtig hyggelig, lidt træls at jeg ikke havde nået at skifte uv-rør så jeg kunne vise krystalklart vand alle vegne. Men vi fik da en god koisnak, og jeg opdagede at jeg manglede et link på min hjemmeside , det er hermed rettet .
13.04.2007 Nu tager jeg chancen og begynder og fodre , det ene termometer sagde 11 og det andet sagde 13 her til morgen . så der bliver smidt en lille håndfuld så alle kan få og så må det grønne vand æde hvad der kommer, vandet har nemlig fået et grønlig skær her de sidste dage fordi konen ikke har fået skiftet de 2 uv rør endnu .
15.04.2007 Vandet blev mere og mere grønt, der var simpelthen ingen vej uden om, de UV-lys skulle skiftes, så må vi se om det ikke kan klare vandet på en lille uge selv i vinterstuen kan jeg se det begynder at få et lidt grønlig skær . Vi slutter af med 15-17 grader i havedammen her til aften alt afhængig af hvilke termometer jeg kigger på og koierne er helt oppe at køre hver gang jeg går forbi dammen de vil bare have mere mad ! Baby syntes det var mega varmt og tog en svømmetur sammen med koierne, ja det gav ingen panik de jo vand til der kommer en hund i ny og næ, ikke at det er noget de får lov til tit, men det hænder. Jeg skal huske at tage kameraet med , så jeg kan fotografer hunde og koier sammen.
18.04.2007 he he, gaven fra tosserne kom med posten i dag, jeg kalder den tosseboldenog den blev afprøvet i vinterstuen, mine koier har vist ikke helt fattet systemet, men den skal da prøves lidt flere gange i vinterstuen  , så tak til tosserne for en morsom gave. Billeder kommer snarest .
25.04.2007 Vandtemperaturen stod på 11 her til morgen men jeg begynder nu at fodre alligevel, for de meldinger der er på de næste par dage gør at jeg er sikker på at vandtemperaturen nok skal kome op. Koierne er helt oppe og køre hver gang jeg nærmer mig dammen og nu vil de altså bare have MAD. Vandet er forsat grønt og jeg går og overvejer hvad jeg skal gøre ved det .
01.05.2007 Det grønne vand er forsat grønt, det er trådalger der slipper og flyder rundt, og nu skal det have en ende. 100 gram zink til 33000 liter vand. så må vi se om det grønne ikke dør.

07.05.2007 Besøg af en koitosse . Brian han havde noget af det flydende med fra www.edokoi.dk  til at gøre kål på de grønne, jeg har hældt 1 dl i og der er ingen tvivl om at lidt større doser vil kvæle de grønne , så måske det er vejen frem, omvendt så er jeg ikke vild med at skulle rende og hælde alt mulig i dammen hele tiden, men kan jeg slippe af med de grønne og få uv-en til at følge med så er jeg happy . Zinkoxyden virker meget langsomt på det grønne svæv i vandet derfor overvejer jeg en gang for alle at give noget mere . jeg kunne også såtte en uv mere på. ...... forløbig tænker jeg bare ....

31.05.2007 Dagen brugte jeg på at hente mine nye indkøb hos Vestkoi , Det blev selvfølgelig også til en hyggelig koisnak inden vi fik fanget mine shiro utsuri . Jan og Bente havde fået nogle koi kupcakes fra microbelift  til koierne , ( desværre ikke noget der kommer i handlen her i europa  endnu ) der er simpelthen piller der er brændt sammen  som stadig flyder i overfladen og det kan koierne bruge rigtig lang tid på at lege med :-) . Jeg fik en foræret til dem derhjemme og den skal prøves en dag med godt vejr så jeg kan lave video med det. I mine øjne en langt bedre løsning end en bold til pillerne . Det blev tid til at vende næsen hjemad og vi gik ud for at fange mine koi og så kom der sådan lige "tilfældigvis" en bette koromo med også ;-), de går nu hjemme i mit  karantænekar .

Jan og Bente syntes ganske bestemt at jeg også skulle prøve noget af deres foder så jeg fik en lille spand med Kashira Performance Pro foder , dette er farveforstærknings-foder så det skal bruges i havedammen for at se om jeg kan se forskel  på de kohakuer der går derude .

Vil du vide mere om foderet må du se på www.vestkoi.dk

Jeg vender snarest tilbage med hensyn til fodring med kupcakes .

I havedammen har jeg monteret en ekstra 55 watt uv og mit vand begynder langsomt at klare op uden andre tilsætningsstoffer .

06.06.2007 så blev det tid til at lave en lille video om kupcakes :-) , se på http://www.koihus.dk/video_havedam.htm

30.06.2007 opsummering af hvad der er sket i juni måned i havedammen det har jo været dejlig vejr, så tiden har været til at pusle i haven, men mere om det på havesiden .
Det lykkedes ikke at få helt klart vand med 1 behandling med zinkoxyd i foråret, så jeg prøvede diverse ting ,bla.pax14 , og det er helt det er sikkert at det kunne mine koi ikke lide i de mængder der  skal til for at lave klart vand, nogen siger at det ikke er smart at bruge sammen med zno, men jeg kender folk der har brugt begge dele og de siger at det ikke er et problem , jeg er  nu kommet til den konklusion at pax 14 bruger jeg ikke mere af, så heller en portion mere af ZNO for zno reagere de ikke negativ på  . Jeg forsøgte mig endda med ekstra filter og uv. men ingenting hjalp, dobbelt dosis af lake relife havde en del effekt, men kun i nogle dag , men jeg kunne se det var småbitte trådalger der gav slip fra dugen som var årsag til at der ikke var klart vand. Derfor valgte jeg at give en behandling mere med 3 gram ZNO pr 1000 liter .
Så fik vi klart vand efter 3 dage .

Jeg har også sat min nye shiro usuri fra www.vestkoi.dk ud i havedammen ,1 månede i karantæne må være nok, og han sætter sørme pris på at komme ud, det er ganske vist . Jeg har valg at lade de 3 små blive i karantænekaret for at holde filteret kørende og fordi at de små vil bedre kunne komme til fadet når de ikke skal slås med de store om maden .

I min søgen efter planter kom jeg jo også ud til Jespers planteskole og der fandt jeg det perfekte filter til mit karantænekar, jeg har længe været træt af det laguna pressure flo trykfilter der kom med karret, det skal skilles ad for at man får slammet ordentlig ud og det tager alt for lang tid , så da jeg så det lille messnerfilter med 3 rum  til 5000 liter dam og som kan slammes ud i hver rum, så jublede jeg, og jeg skal hilse og sige det dur, det passer fint til mit 2500liter kar , dog har jeg valgt at smide de lava sten der var i sidste rum ud og erstatte med japan måtter .

10 juli 2007 . indkøbstur til www.vestkoi.dk  Ja jeg kom hjem både med en  koi ( lille shiro utsuri) der gik også en del fine små kohakuer, men jeg holdt mig i skindet, jeg har nok kohakuer ,mere herom senere. Det blev også til  15 kg Kashira koifoder, størfoder ,et koikrus  og mange andre  ting, og så fik jeg lov og se Bentes første kunstværker i glaskunst, og det er hun rigtig god til, mon ikke vi får lov at se mere til det i forretningen. Hun sliber de fineste små koier i glas og det er jo noget man kan bruge til gaver til koifreeks der ellers har alt. Nej det er ikke i butikken endnu , men prøv at tage en snak med Bente og Jan så får du måske lov at kikke på den fine koikunst . Ellers ånder alt ro og fred her, der bliver fodret 4-5 gange om dagen, så der bliver sørme brugt noget foder.

01.08.2007 ja ja, så kan hun lære det, nej man slår ikke græsplænen med bioklip, der skal man samle op, de næste dage vil jeg slås med græs i overfladen bare fordi jeg ikke ville samle græs op....

Som i kan se er der en masse fnuller i overfladen og det er konens egen skyld. Måske jeg skal gøre alvor af at sprøjte græsset ud omme i haven så der kun bliver en mosplæne, så slipper jeg også for at spilde tid med at slå græs.....

04.08.2007 I dag har vi været på tur og set en koidam der sagde spar2.... 1100 m2 i overflade , og 3 meter dyb der hvor den var dybest, en dansk mudpond :-) . Desværre havde jeg ikke taget kamera med , så i må nøjes med at se et indscannet print som jeg fik med hjem .

Ja det var sø og med pragtfulde japanske koier i. For at du kan danne dig en ide om hvor stor søen er, så skal du have 22 x 50 meter bare for at kunne grave søen, dertil kommer så de omliggende arealer. Ja du kan godt begynde at skule til både dine nabo og genboer hvis dette er din drøm. alm parcelhus grunde ligger nemlig på omkring 700-800 m2.

Jo jeg kunne godt tænke mig at have karper i så stor en sø, men vores natursø skal det ikke være, for det må vi ikke. Skal jeg have en karpe-sø skal der søges specifik på at have en karpe-sø evt med krebs i også. Vi har da også et sted i tankerne hvor vi tror det kan lade sig gøre.men det bliver ikke i år det er ganske vist . Vi takker for kigget og glæder os til at se de dejlige koier en anden gang.

08.08.2007, så blev hundene opmærksom på at der var en mink i gårdspladsen, den fik nu ikke lov at leve længe, og jeg tager nok en snak med naboen en af de nærmeste dage .Det er godtnok lang tid siden at vi har fanget mink, men det hænger sammen med at den nærmeste minkfarm har været sommerfarm, og stået tom indtil for nylig .

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H