Big Mama kom hjem

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

 

Kursus feb 2006 Bustur 28 aug 2005 Besøg hos Edokoi Big Mama kom hjem Skærtorsdag 8 april 2004 Edokoi 8 dec 2004 Kursus hos Edokoi 19 marts 2005

Så oprandt den stor dag, Big Mama skal hjem. Erik er på sjælland så Maj Britt og Mogens har lovet at tage turen med. Vi har aftalt at mødes hos Edokoi til morgenkaffe. Maj Britt har bestil bord på terrassen. ( vi har skrevet cafeborde på vores ønskeliste ved alle bassinerne derude samt overdækket terrasse ved bassinet udenfor )

Maj Britt er fotograf og Mogens og jeg har fået selskab af Lars og Gittes små kæledækker , de fortæller os at de vil også gerne have formiddags kaffe og brød, måske nok mest det sidste.

Da vi har fået vores kaffe går storfangeren Lars i gang med at fange mine fisk

Lars har styr på det, stille og rolig får han fanget alle de små samt jeg køber en lille soragoi Erik kan jo godt lide de ensfarvede så jeg regner med at købet vil blive godkendt når han kommer hjem.

Lars griner og spørge om jeg er sikker på at jeg skal have Big Mama med hjem, jow selvfølgelig skal jeg have hende med hjem ,Og så må Lars fange Big Mama .Hun skal måles for hun er vokset kolossalt. hun var 52 cm da jeg købte hende i november.

Nu måler hun hele 60 cm , og så er det ikke engang løgn.  Jow ,Lars har passet hende godt siden den 23 november. Jeg er flere gange blevet spurgt hvad koster sådan en dame, så derfor her er svaret : Big Mama har koste 5900 danske kroner, det samme som du vil give for en hund. Hunde lever bare ikke i så mange år .

Vi kommer hjem og lægger alle 3 poser i bassiner efter et par minutter er vi klar over at posen hvor Big Mama er i har et lille hul så vi skynder os at få posen op i en murbalje og får big Mama ud af posen og begynder langsomt at hæle lidt bassinvand i så hun på den måde langsomt kan tilpasse sig temperaturen og vandet . Da der  er gået en ½ time lukker vi Big Mama ud af baljen .

Rolig og besindig  svømmer hun ud.

Så kommer turen til de andre,  de bliver også langsomt tilpasset vandet ved at først blive lukke i en balje hvorefter vi hælder vand ned til dem.

Til sidst er det de smås tur .

Vandet er desværre ikke helt klart endnu, men det skal nok komme .Temperaturen er stabil på 19 grader , det er mulig jeg hæver den en grad

Senere på dagen forsøge Maj Britt at lokke med Big Mama og med stor held , se selv. Lars har ikke alene passet hende godt han har også lært hende at man skal håndfodres.

Vi er ikke helt færdige med vinterstuen, der mangler forsat mahogni kanter rundt om bassinet og trædæk hen over filteret . Jeg håber træet kommer i denne uge så vi kan komme i gang og få gjort vinterstuen helt færdig.

Maj Britt og Mogens slapper af ved kanten. Fiskene svømmede nysgerrig forbi .

Gangbroen langs med vinduerne skal skiftes ud med nogle lidt smallere i mahogni , for øjeblikket gemmer fiskene sig under de to brede for enden af bassinet. Net hen over så jeg er sikker på at de ikke spring af bassinet . Mens jeg sidder og skriver på denne side har jeg siddet ved siden af bassinet og så er nettet selvfølgelig taget af . Big Mama kommer  sammen med de størst en runde engang imellem og siger hej , de får nu ikke min fulde opmærksomhed hver gang for så bliver jeg jo aldrig færdig med mine opdateringer på min side.

En stor tak til Lars og Gitte hos Edokoi i Harlev, ikke bare fordi de har passet BIG MAMA og de andre godt, men også for den fine betjening jeg har fået derude . Det er altid hyggelig at komme derud og ose , også ude i plantehaven er der mange fine ting til haven . Det er ikke sidste gang jeg skal til Harlev . Drømmen er en stor kohaku fra Sakai , ja hvem ved måske det blive til noget til efteråret/vinter  .

Til Maj Britt og Mogens 1000 tak fordi i gad hjælpe med transporten og sikke en hyggelig dag vi havde .

Knus

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H