Dagbogen  2005

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Start af bassin Hvis fisk Hanna C203 White powder Gode råd til start af dam Dagbogen  2005 Dagbogen 2004 Stopnet og garn Hvem er koien Wilbert
 

29 jan. Kursus hos edokoi om parasitter og brug af microskop og selvfølgelig var der også noget om vandkvalitet. Og ja det var godt, og så var der en masse koitosser ;-), desværre fik jeg ikke snakket og hilst på alle.
27. Jan. Dagen stod på rensning af filter. Der fik jeg lige brusebad, jeg har nemlig lånt et filter til at tage støv og andet grums fra vores boring, i den anledning var jeg nødt til at lade en vandslange glide længere ud i dammen end jeg plejer. Jubii tænkte basserne i dammen , nyt legetøj, og pludselig var der en vandslange der blev meget levende med det resultat at jeg fik brusebad. Okay tænkte jeg det har vi da prøvet før, så nu bandt jeg slange fast . Hentede mit kamera og fik et billede af synderen der ville lege med slangen .

jeg tror jeg har lært det nu, sørg for at slangen ligger godt fast, det nemlig sjov koi-legetøj.

5 jan. vi er startet på en ny sæson og vi skriver 2005. Jeg har i de sidste dage holdt godt øje med min ogon, jeg har ikke lige kunne sætte fingeren på hvad det var jeg ikke var tilfreds med, men så her til morgen stod han bare og hvilede sig på bunden og var slet ikke intereseret i at komme op til overfladen og få morgen mad, vandtemperaturen blev chekket 16 grader , amonia og amoniark 0,00, nitrit 0,02, ph 7,1 nitrat 30 mg/l . ingen af tingene burde udløse denne situation hos en enkelt fisk, et opkald for at chekke hos www.edokoi.dk om dette var nok til at jeg skulle stresse mine fisk og indfange min Ogon. Jo, der er ingen vej uden om, Jeg fik indfanget kræet med møje og besvær , den fattede hurtig hvad det var jeg ville og opførte sig slet ikke som syg fisk længere. Jeg fik taget et skrab og ganske rigtig som Lars havde forudsagt, rå mængder af Trichodnina. For en sikkerhed skyld sendte jeg billederne til Lars og fik en snak om behandling, hans kommentar til billederne , "det var da nogle fine billeder" du kan se dem her, der var jo mulighed for at behandle den enkelte fisk kontra behandle hele bassinet. fordele og ulemper blev overvejet, og til sidst besluttede jeg at behandle hele bassinet, jeg har trods alt Wilbert i pleje, samt risikoen for at de andre måske skulle blive angrebet senere. Så nu lever jeg med brunt vand en uges tid fordi behandling med potassium permanganate farver vandet ,1,5 gram pr tons, altså 34 gram i mit tilfælde . Jeg kunne vælge at behandle vandet med brintoverilte for at fjerne den brune farve, men det har jeg ikke lyst til jeg tror ikke det er godt for mine fisk, så heller leve med lidt brunt vand og lidt ekstra vandskift den næste uges tid.

6. Jan Jeg har læst en masse om Trichodnina , men sygdomsbilledet passer slet ikke på min Ogon, han har ikke hverken slået flik/flak eller sprunget af vandet på noget tidspunkt. Han havde bare lidt flere gællebevægelser en de andre, samt at han pludselig stillede sig på bunden. I dag er han synlig bedre tilpas, men han har ikke glemt at han blev indfanget i går, så han foretrækker at jeg kaster lidt foder ud midt i dammen til ham. Jeg fattet stadig ikke hvad der har trikket denne parasit hos en enkelt fisk. Beskrivelser siger dårlig pasning af filter, jeg skifter 6% hver 3.dag, samtidig med at børster og måtter bliver rystet grundig. Og alle parameter er okay, nitraten kunne godt være lidt lavere, men det arbejdes der på med daglig vandskift en ugestid, Jeg mangler godt nok mine vandplanter til at holde nitraten nede.

7. januar vandskift fortaget 6 %

8. januar vandskift fortaget 6 %, og vandet er begyndt at klare :-) og min Ogon kommer farende som en raket når der fodres :-), jeg tror ikke jeg kommer til at bruge brintoverilte.

Så skete det som jeg frygtede, strømafbrydelse! Da der var gået over 15 minutter blev jeg urolig, klokken var over 17 , Så der var længe lukket hos Edokoi, jeg tog chancen , min mobiltelefon virkede sørme, og Lars tog telefonen. hold da helt op hvor var jeg lettet. straks blev der spurgt til hvor længe mit filter kunne klare sig. Max en time så vil det begynde at gå stærkt ned af bakke. og efterfølgende fik jeg at vide at den bedste måde at holde liv i sit filter på er at tømme filterkarrene hvor der er biomasse i , for derefter at jævnlig overhælde dem med damvand for at holde dem fugtige, grunden til at dette er en god ide er at , er simpelthen at hvis dine biobakterier ikke for ilt og ny næring dør dit filter derfor er det bedre at tømme karrene , så biomassen både får ilt og næring . Heldigvis kom strømmen mens jeg snakkede med Lars, så i 20 minutter havde vi ikke strøm og filteret klare sig .

Nu skal der tænkes i 12 volt pumper samt luft. Mon en sprinklerpumpe fra en bil vil kunne give den fornødende cirkulation sammen med et bil batteri ?

9 Jan. Mit vand er nu næsten helt fri for farve efter PP

10 Jan. En lang snak med Lars hos www.edokoi.dk om nødstrøms anlæg .
Løsning på nødstrøm bliver en power konverter der kan sættes i bilen samt en tilstrækkelig lang ledning . Den kan give 150 watt, og det rækker lige til min Red devil pumpe og min luftpumpe vandpumpen skal bruge 95 watt og luftpumpen skal have 40,5 watt .

Det vigtigste er faktisk at der kommer luft i vandet, næst efter kommer det med cirkulationen. en power konverter til bilen koster kun ca. 400 kr så det er tillige en billig løsning at have liggende.

Minusser ved en el generator er en dyr løsning , den fylder .

24 Aug. Divaen vil ikke spise her midt eftermiddag, så vi checker vandprøverne, ammoniak 0,06 , nitrit 0,02 , så spiser damen ikke i morgen, tager vi et skrab for parasitter. Til morgen var hun med fremme i foreste række for at spise, måske hun bare har fået primadonna nykker. Hun er dog ekstrem fintfølende og tolerer ikke det store målinger, jeg kan dog ikke se hun har rødme i finnerne eller andre tegn på at der er noget galt med vandet .

25 Aug. tja jeg er ikke blevet meget kloger alle vandprøver, siger 0,00, men der er helt klart, stadig et problem , 4 skrab på divaen afsløre absolut ingen ting, der er ikke så meget som en enkelt parasit at spotte , så jeg venter og ser tiden an, giver dem et ekstra vandskift ved rensning af filter idag.

27 Aug, Divaen hvalborg er fit for fight , og vil have sine piller her til morgen, man spiser dog ikke af hånden, vi har ikke glemt at vi var en tur i den blå balje den anden dag, så vi skal ikke for tæt på hånden.

Overvejelser om at give dem et skud permanganat selv om jeg ikke kunne finde noget, er skrinlagt ind til videre, man skal jo ikke rende og give dem alt mulig uden grund.

Jeg har dog købt noget kusuri masuizai i tilfælde af at jeg skal undersøge damen igen, for hun er en vildbasse der ikke vil røres på kroppen, så næste gang jeg skal undersøge hende, bliver hun bedøvet hvis jeg ikke finder noget i det første skrab.
Da jeg skulle tage skrab af hende den anden dag, var der ikke et tørt område i nærhedden af den blå balje og jeg måtte i tørt tøj bag efter.

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H