Dagbogen 2004

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

 

Op Start af bassin Hvis fisk Hanna C203 White powder Gode råd til start af dam Dagbogen  2005 Dagbogen 2004 Stopnet og garn Hvem er koien Wilbert

 

21 dec. Jeg var lige en tur i Harlev, for jeg havde fået en god ide , vi har nemlig dummet os da vi samlede pumpe og uv i vinterstuen, samt at uv-en er placeret så det næsten er umulig at skifte pære i den. Da vi projekterede vinterstuen oplyste jeg et max. antal liter til at være 20.000 liter, så Lars mente at en sequens pumpe på 9500 liter var ok,  det havde det også været hvis konen ikke havde flyttet lidt på målene. Så jeg har længe ønsket mig en lidt større pumpe samt at jeg fik en Red devil pumpe som er strømbesparende ikke at forveksle med en Red dragon som kun er godkendt til indedørsbrug .  Red Devil pumpen er godkendt til udendørs brug og kan bruges både som tørpumpe og vådpumpe. og så er der 20 års garanti på lejre hvis den bliver købt hos en autoriseret forhandler.
Hvordan  ser du om det er en red dragon eller en red devil pumpe : det burde stå på den, men ellers er der kun 1,5 meter ledning på red dragon , hvor der er 10 meter ledning på Red Devil pumpen .
Akslen på pumpen er heller ikke den samme, der sidder en bedre og stærkere på Red devil pumpen, men det er jo lidt svært at se .
Uv-en skal monteres så den kan bypasses for så vil det være meget lettere at skifte pære i uv-en . Så jeg har ringet til Lars og bestilt de dele der skal bruges, diverse T-stykker samt unioner og ja så fik jeg et tilbud på en Red Devil pumpe jeg ikke kunne sige nej til :-), samt at jeg fik solgt min sequens pumpe. Nu kan du så spørge hvorfor holdt jeg den ikke som reserve pumpe,  det har jeg valgt ikke at gøre fordi jeg har skiftet min hozelock pumpe i haven ud med en Red Devil pumpe også, og  hozelock pumpen står nu som reserve, en reservepumpe må være nok .

En af de pragtfulde ting ved at komme hos Edokoi i Harlev er at man møder næsten altid nogen man kender og kan få en snak med om det vi  alle sammen interessere sig for, det gjorde der da også dennne gang, og selvfølgelig gik det da hen og blev alt for sent så jeg nåede ikke i Ikea som jeg havde planlagt . Ja ,så er der jo også åbent året rundt så vi kan komme og se til de fisk vi har købt mens de går i karantæne , samt vi kan trække på Lars's store viden om koier .

 

13 nov. Tak for mad ! godt jeg havde lagt kameraet fra mig .


12 nov. lidt vinterhygge ude ved dammen

Ikke den bedste kvalitet af billeder , men jeg havde heller ikke det rigtige lys, skal have læst lidt om hvad man gør i denne situartion

31 okt. min lille nye koromo lå død på bunden da jeg kom hjem i dag , årsag vides ikke. vandet er okay , de andre fisk er okay .Wilbert døje dog lidt med læben. Og i gåe fejlede den lille koromo ikke noget. Vandtemperatur på 22,5 masser af ilt. så det var en øvdag.

23 okt. Big Mama har haft besøg af Katrine og Sebastian

 

8. okt. I går fik jeg mistanke til at der var noget galt i dammen , så i dag har jeg haft fat i den ene af mine kohakuer. jeg fik taget et skrab og fik konstateret at der var ikke mindre end 4 gill fluks :(, det var en af de ting jeg ikke havde noget til at behandle, så jeg måtte en tur til Edokoi. Jeg kunne have valgt at behandle med formalin og malakit, men det slår filteret ned. Ude hos Lars gik snakken om mangt og meget og jeg kunne ikke holde mig fra det lille kar hvor han havde nogle skønne små koromoer gående, især en  var jeg helt vild med og det endte selvfølgelig med at den kom med hjem. Dammen er nu behandlet og min lille nye fisk ser ud til at befinde sig godt.

29 sep. Big mama og co. har haft besøg af Rasmus, i dagens anledning havde vi taget rejer op, og mon ikke dette kunne trække mine chagoier frem i forrest række.

24 sep. Kh er nu på 6 og opløst ilt er steget til 8, nu køre det, nu kan du så spørge dig selv om hvorfor det var så vigtig at hæve KH værdien.
Jo lav KH værdi betyder blødt vand, blødt vand kan have svært ved at indeholde de mængder af opløst ilt som vi gerne vil have.
Hvorfor vi gerne vil have meget opløst ilt i vores vand er der 3 vigtige grunde til :


1. biofilter virke bedre
2. højre KH betyder også højre GH værdi og dermed en stabil PH-værdi
3. vores koier gror bedre.

Opløst iltmåling var dog på vej op allerede inden jeg puttede biobalance i, dette skyldes at slugbuster har en god effekt i den retning også.


Vandtemperaturen i vinterstuen er forsat på 20 grader uden at jeg har sat varme til

23 sep. Yes , KH værdi er steget fra 3 til 5

22 sep. biobalance er hælt i.

21 sep. Købt biobalance hos www.edokoi.dk


19 sep. Slugbusteren har fjernet alt svævestøv og jeg har krystalklart vand , det som whitepowder ikke kunne det kan slugbuster :-).
De 4 fra havedammen er forsat meget sky så jeg skal virkelig til at gøre en indsats for at få dem tamme. !
Jeg har forsat lav KH værdi 3 og min PH er på 7,4, men næste gang jeg har været i Harlev regner jeg med at få noget med hjem der vil løse dette lille problem også.

17 sep. Slugbuster har taget 80 % af mit svævestøv i vandet,og jeg har aldrig haft så klart vand som i dag. opløst ilt er også blevet højre .
De fisk jeg har taget ind fra havedammen har det alle godt, men er absolut ikke tamme og bryder sig ikke om at jeg sidder ved kanten når der fodres. Ham der sprang af bassinet i lørdagen der kommer tættes når jeg fodre og han har det forsat godt og der er ingen tegn på skader efter luftturen.
Vandhyrasinterne fra havedammen er jeg ved at tage ind i vinterstuen, så håber jeg  at jeg ikke skal ud og købe nye næste år..

12 sep. da jeg skulle ned og besøge mine venner i hovdegård besluttede jeg at køre en tur over www.edokoi.dk i Harlev for Annette havde mere elle mindre tømt mit nødapotek. Det er nemlig altid rart at have tingene på lager frem for at skulle køre efter tingene når der er brug for dem, jeg håber dog ikke jeg får brug for tingene de må heller stå og rådne op på min hylde. Det  endte med at jeg købte en 4 liters slugbuster

Lars og jeg havde en lang snak om forbedringer af filter i min havedam, og jeg er næsten sikker på at jeg ender med et ekstra kar med monteret sulution i. spørgsmålet er om der skal en bublebead i i stedet for et ekstra kar ?.

Det blev for sent inden jeg kom hjem fra vores koi, diskussioner om fisk og skov vandring tog det meste af eftermiddagen, så jeg måtte vente med at hælde slugbuster i til om mandagen.

Mandag blev der hældt 23 dl slugbuster i  og allerede et par timer efter var der tydlig at der sket noget med mit bassin. de små fine alger der sad på siden blev mindre samt vandet virkede klarer.
Til aften lukkede jeg vinduerne for at holde på varmen. Tirsdag morgen gik jeg ud i koihuset og den stærke lugt som plejer at være derude når jeg har lukket vinduerne var væk ! Ikke nok med det, der er betydlig mindre svævestøv i vandet. De næste par dage bliver spændene.
En af de største fordele jeg ser ved slugbuster er at det grumser ikke vandet og at det virker hurtig. Tankerne går på om det skal prøves i havedammen også.

Min lille kohaku som tog en flyvetur i lørdags har det forsat godt og har været oppe og spise både søndag og mandag og har ingen synlige skader.

11.september  Annette har været på besøg, og hun har taget billeder og små film for mig , se her hvad jeg fik ud af en af de små film.
Mens vi filmede og tog billeder ja så glemte jeg i kampens hede at lægge net ned over dammen i vinterstuen da vi gik ud i haven, og en af mine små kohakuer var sprunget af dammen :-(. "Ja så kan hun lære det"), altså at lægge låg på dammen når der er nye fisk i ! de næste uger vil vise om den lille kohaku klare dagens strabadser.

Tak til Annette for at hun gad at lege med hendes lille cannon.

2. september arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! det går op for mig hvorfor at min lille koromo har været oppe i filteret, jo bundrænes hatten er røget af ,det er sikkert big mama der har været på spil igen , så derfor har jeg været på indkøb , så Erik kunne hjælpe mig med at lave en bunddræns hatpåsætter !

Annette kalder det en kamelkydser med påsat vandrør.

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H