Sygdom

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


Op Sumpdam 2005 Sumpdam 2007 Sygdom Havedammen 2003 Havedammen 2004 Havedams beboer 2005 havedam 2006 Havedammen 2007 Havedam 2008 Havedam 2009 Galleri Skitse over dammen

13 maj 2005

Jeg har idag konstateret at en af mine koier i havedammen står og trykker på bunden, dette er bestemt ikke normal adfærd hos ham, så jeg indfanger ham og finder både fluke og lidt trichodina.

Jeg beslutter at behandle mod fluke med supaverm, da der er flest fluke. Så kan du spørge hvorfor jeg ikke bruger kalium permangante, det gør jeg ikke fordi jeg fra flere har fået at vide at det ikke er et effektiv middel mod fluke. Så må jeg tage trichodinaen senere.

Problemet er nu at disse 3 koier har gået sammen med mit yngel i sumpdammen, der ser jeg dog ingen tegn på parasitter, men måske jeg skulle chekke dem alligevel ?

15 maj. allerede efter 6 timer så jeg synlig bedring hos min lille koi, dog er jeg klar over at der skal behandles mod trichodina også, samt at der er tegn på parsitter i den lille dam.

så i morgen for de permanganat.

16 maj. en snak i telefonen gjorde jeg fik et uventet men kært besøg, Jeg skulle jo behandle min havedam mod trichodina, og en snak med M & M gjorde at de fluks tilbød at køre herop, for jeg syntes det er utrolig svært at fange mine stør, det kunne Mogens lige klare, så kl. 11 var de her. En god frokost var nødvendig  når man sådan skulle arbejde, så Majbritt havde taget nogle kæmpe bøffer med, så skulle jeg klare resten, den var jeg med på, men bøfferne var så store at jeg ikke kunne kæmpe mig igennem.

En tur ud i haven og fluks fik Mogens fanget den ene stør, for ikke at stresse mine 3 koier unødig ,trak vi et garn igennem dammen og og så fik vi også sterleten fisket op. I permanganaten blev hældt i, efter 3 timer satte vi støren tilbage, der var ikke de store tegn på at det var for tidlig, de går dog lidt højre oppe i dammen, måske fordi der er mere ilt i vandet.

Sumpdammen er også behandlet, så i morgen får de en gang superverm. så vi sikker på at alt dårligdom er væk.

De Kære venner havde også en plante til haven med, men det kan du læse om på havesiden

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H