Akvariet

 

Start
Op
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side


For at være på den sikre side , da vi udbyggede vores havedam , startede jeg et 112 liters akvarium op (29.5 gallon [US, liquid]) . Dette foregik omkring den 26 august .

Heri kom jeg 13 stk. små guldfisk i, alle var mørke / blanke som nu er begyndt at skifte farve. Det er faktisk lidt spændene at følge med i deres farveskift.

Dem vi har i havedammen er ikke begyndt at skifte farve endnu , det kommer nok til foråret.

Akvariet gav mig nogle hovedbrud, for når det udelukkende var til guldfisk og det stod i stuen , ja så var der ingen grund til at køre med varmelegeme, hvad så med planterne ?

Det går så nogenlunde med planterne, men i min iver for at få guldfiskene til at skifte farve lod jeg lyset være tændt hele tiden ,ak ja masse af alger og grums på bunden.

Jeg måtte besøge min lokale fishpusher for at købe noget til at gøre glas og stenbunden ren med .Jeg fik mig en fornuftig snak med ham  omkring algerne , og han fik sig hurtig luse ind på hvad problemet var, max 12 timers lys i akvariet fik jeg bud om, og ja så sviner guldfisk nok lidt mere end almindelig akvariefisk . Så han solgte mig en af de der gravel clean dimser, jeg aner ikke hvad den hedder på dansk, men det funger ved hævert princippet og er s... smart. Sådan en dims kunne jeg godt have brugt da jeg havde akvarium tilbage først i halvfemserne .Nå ja , jeg købte også lige en ny magnet til at køre hen over ruden den gamle , ville nemlig falde på bunden hvis jeg kørte for hurtig , den nye flyder oven på . Ja ja og så skulle jeg også lige have en skraber med skumsvamp og grab til at stikke planter ned med.

vandtemperaturen er ca 22 grader celsius eller 72 farenheit

Arghhhhhhhhhh ! snegleinvasion !

Ganske kort efter at jeg havde startet mit akvarium op var der pludselig en snegl, Erik sagde at den skulle jeg fjerne ved mindre jeg ønskede hele akvariet var fyldt med snegle .

Nu  3 måneder efter er der mindst 20 af de små bæster og jeg er ikke sikker på at jeg ønsker dem i akvariet, gad vide om de er guf for støren ude i havebassinet ?

Jeg tror jeg spørger Ben.

Mit guldfiskeyngel blev foræret væk da det blev forår, jeg beholdt dog selv et par stykker som jeg satte i min havedam.

Kald mig bare sentimental , men nu har jeg haft guldfisk i alle de år jeg har haft havedam, så kan jeg da ikke bare sådan lige holde.

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H