Løse mink

 

Start
Sidste nyt
succes med koi
Orkideer
Pileflet
Bonsai
Have og planter
Havens fugle
Turen går til Japan
KHV 2005 Japan
Havedammen fra start
Vinterstue med koier
Natursøen i marken
Nishikigoi
Løse mink
Vandtemperatur 2008
Link
sitemap
English
Jordskælv
prissammenligning
Tyveri
Besynderlige ting
Koi nut
ny side

 

Løse mink fanget eller set på vores ejendom .


Jeg burde nok fortælle at jeg selv har været minkavler , men valgte at stoppe  i år 2000, så vi kunne få lidt mere frihed. Denne baggrund som minkavler giver mig selvfølgelig nogle fortrin med hensyn til at fange mink.
I de 15 år jeg var minkavler er der kun 2 mink jeg ikke kan gøre rede for og det er selvfølgelig 2 for mange.
Desværre er der i dag en vild bestand af mink i den danske fauna, langs med vores vandløb. Her på ejendommen forsøger vi at holde dem nede blandt andet ved at gå på jagt efter dem og sætte fælder i de perioder hvor vi ved at de typisk vil slippe ud fra minkfarmene. Gode måneder for at sætte fælder , er marts april juni juli aug. nov. og dec. (november og december er skindene penge værd).
Vi høre også at dyre-aktivister til stadighed laver hærværk på minkfarme og lukker mink ud, uden af tænke på hvilken skade disse mink gør på den danske fauna og uden at tænke på at disse stakkels mink kun i fåtal vil være i stand til at klare sig selv, med sultedøden til følge.
Det går blandt andet ud over vores fasan og agerhøns kyllinger .
Jeg har min helt egen mening om hvordan man skulle straffe disse mennesker, sæt dem i gabestokken på torvet ! Ja , det er mit fulde alvor, vi skal have gabestokken indført igen.

Skulle du have mistanke til løse mink ved din havedam, vil jeg anbefale dig at købe et par trådfælde hos  HARALD NYBORG Netbutik - Postordre tlf 63 95 95 95 til mår  og ilder, disse fælder virker fortrinlig til mink også. Sæt dem langs med en mur eller hegn , læg lidt kyllinger lever ind i dem. Der er dog en risiko for at fange naboens kat, men den må du så bare lukke ud igen.

Spørgsmål om mink.

Kan mink svømme ? Ja det kan de.
Kan mink dykke ? Ja det klare de fint.

Husk de kan være andre dyr der kan nuppe dine fisk, en isfugle kan sagtens rydde en hel dam for guldfisk, og fiskehejren kan lave meget skade samt tage koier. se på www.tossehuset.dk

Der vil kun blive registreringer på  mink hvor jeg har datoen. Derfor vil det ikke syne af mange i år. Bogstavet stå for hvad dag i ugen det er.
rød betyder at vi har fanget den
blå betyder den er set


Tabel for 2003.

  01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
aug S
sep                                             T O              
okt                         M                                    
nov F*
dec TO M T

14 nov. F* = : mink fanget af mine hunde. 1 i garagen og 1 bag det gamle hønsehus. Minkene er dog ikke meget værd som pels efter at hundene har haft fat i dem . I tilgift fik vi nogle nye husdyr vi ikke har set længe , nemlig lopper ! Jeg har heldigvis noget på lager til at bekæmpe disse nye husdyr, der er aldeles uønsket her på farmen, loppecirkus begiver vi os ikke af med. Senere fredag aften smutter hundene ud og finder en af de mange minkfælder Erik har sat, Kiki har væltet fælden og dermed fået lukket minken ud, vi høre i mørket at minken skriger og suser hundene til hjælp, men desværre når denne mink at smutte fra os i ly af mørket. Vi lader det få lidt ro, og Erik og Kiki går en patrulje i mørket. Den er søgt ind i det gamle hønsehus og denne gang slipper den ikke .Klokken er 20.30 vi tager Baby og går en tur for at checke fælderne, udstyret med lommelygte , der er ingen mink i fælderne, men da vi kommer ind i den gamle kostald reagere Baby på noget under reolen, ja i tror det er løgn det var den 4. mink vi tog . Så dagens fangst blev 4 mink på en dag , det tror jeg aldrig vi har prøvet før .

27 Nov. vi har ikke set eller fanget mink siden den 14 nov. mon det virkede at vi afleverede de 4 mink vi fangede hos den nærmeste minkfarm ?

29 Nov. Bare en lille beretning om en tur hjem fra Sønderjylland, for at illustrer at vi bor i et område med mange mink.
Vi var taget til Sønder Jylland for at overaske Erna i anledningen af at det var hendes fødselsdag, som sædvanlig blev det sent inden vi kom derfra . Ved 1 tiden om natten var vi næsten hjemme, kun 1 km. fra indkørslen til vores ejendom, der så vi  ikke mindre end 4 mink og der  legede i vejkanten .  Vi  skyndte os den sidste kilometer hjem og chekkede straks alle fællerne vi havde sat, heldigvis var der ingen tegn på at der havde været mink og vi sov trygt til næste morgen .

4 Dec. Jeg var på vej ud for at hentet noget til aftensmaden, da jeg hørte en mink skrige fra garagen, Ja, jeg troede vi havde en mink i fælden så jeg gik ud til Erik på værkstedet for at sige at han godt kunne komme med salonriflen, men ingen mink i fælden og katten lugtede fælt af mink, så mon ikke det var ham der havde haft et sammenstød med minken.

Jeg gik ind og hentede hundene , og det tog dem ikke mange sekunder at spore og aflive minken. vi må nok hellere checke inden vi går i seng .

Lige et billede af vores stolte Kiki med den døde mink


Aftensmaden ? nå den måtte ventet til dette var ført til protokol.
Hundene skal vaskes de stinker afskyelig af mink ! Hvid mink , jow de findes i et utal af farver lige fra hvid til sort .

15 dec. 1 stk. mink fanget i fælde ved fasan voiler i haven
 

30 dec. Skraldemande kom, men tømme skraldespanden næ , han råbte på vores hunde, han havde nemlig spottet en mink under husbondens bil, og så gik det stærkt . Minken nåede aldrig at tage en tur i have dammen . Endnu engang fik vores hunde lopper, da de havde været i kontakt med minken, så jeg måtte en hastetur til apoteket efter loppemiddel, 785 kr at betale, men så havde jeg også både til kat og hunde .Nu krydser jeg finger for at denne side ikke skal opdateres i det nye år.
År 2003 var året hvor vi måtte fange alt for mange mink.

 

Tabel 2004, jo vi er klar til at føre dagbog over fanget mink til næste år, lad os håbe denne tabel ikke kommer i brug .

  01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
jan   F L                                                        
feb Ti
marts
apr
maj                                                              
juni
juli
aug
sep                               to                            
okt                                                              
nov
dec2 Jan.  Så kom skemaet for 2004 i brug alt for tidlig, 1 stk. mink fanget af vores hunde, det var Baby der så den ud af havedøren .
3 Jan. Mit lille ønske om at tabellen for 2004 ikke skulle komme i brug fik en slem start.1 stk mink fanget i fælden i laden.
17 feb. 1 stk meget fin minktæve fanget og aflivet af Kiki og Tinka ude midt på græsplænen med retning mod havedammen. Det var Errik der så den fra badeværlset og han strøg ud sammen med 2 af hundene.

16 sep. vi kommer sent hjem fra skydning og det er blevet mørkt, kun 50 meter fra gården løber der en mink ind i hegnet, jeg sidder med en varm pitza på skødet og har ikke lyst til at skulle have den kold, så vi tager chancen at den ikke render hen til vores dam.

19 sep. hundene kommer ud i gårdspladsen, faren hen langs med muren med rejste børster. det lugter af mink men vi finder den ikke. Nu skal minkfælderne sættes igen , 2 set på en uger er 2 for mange.

31 dec. 2004, heldigvis har vi ikke hverken set eller fanget mange mink i det forgangene år. og håber på sæsonnen 2005 bliver med endnu færre mink.

2 Jan 2005, så den gal igen, vi har fået lavet et hul i væggen så vi kan sidde og se ud i vinterstuen, men når man begynder at pille ved sådan nogle ting er det typisk at for os at det griber om sig og tapetet i den halve stue blev revet ned og jeg fik pudset væggene så de kunne males, ja ja , det blev gjort i december, og væggene har ikke været klar til maling før nu, aller bedst som jeg stod og malede i dag , så ringede telefonen Annette ville snakke , jammen det kan jeg skam godt , bruger jo kun en hånd til at male med, midt i det hele kom Erik og kaldte på 2 hunde og væk var han sammen med Kiki og Tinka. 5 minutter efter dukkede han op , han og de 2 hunde havde fanget en mink, så pludselig sprang han op og sagde lopper ! argh, panik ja jeg malede stadig samtidig med at jeg snakkede med Annette, nu begyndte det at blive kompliceret, Erik fik bud om at vaske de 2 hunde med sebacil og jeg skældte , det endte med at jeg måtte ringe af for husbonden mente han skulle have fuld opmærksomhed og forklaring på hvordan man vasker hunde i sebasil, jeg for rundt med en malerpensel i hånden, fandt sebacil og fik Erik forklaret hvordan man nu griber den sag an med at vaske hunde. Lopperne er nu døde sammen med minken som aldrig nåede hen til havedammen, godt Big mama og de andre går inde.

15 juni. Jeg kom hjem fra købmanden og Erik luskede rundt og så olm ud, jeg rullede vindue ned for at høre hvad der var los, "jeg så en mink" fik jeg at vide. ud med hundene og 3 minutter efter havde vi fundet og aflivet en hvid mink :(, nu var jeg ellers lige så glad for at det var så lang tids siden at vi havde set og fanget mink. Den har heldigvis ikke været omme og forstyrre i dammen .

16 sep. Erik og kiki har taget en mink ( brun ) i hegnet

17 sep. Erik tog en mink  Mahogany tæve på markvejen

18 sep. tsk tsk. det her går slet ikke. Jeg gik i haven  og kunne høre min hunde havde gang i noget inde i udhuset. Yup, endnu en mink Finjaguar tæve, jeg bad dem passe på den og sprang efter Erik, tilbage til hundene så den ikke smuttede, den havde gemt sig bage en plade, hvor Baby og Blondie ikke kunne komme til, nu kom Baba og Tinka også for at deltage i jagten, og pludselig dukkede Kiki også op, 5 hunde det er for meget, så jeg råbte af dem at de skulle dæmpe sig og gå væk, men nu var de alle godt ophidsede, inklusiv minken, den skreg og havde lukket op for de grime stink kirtler , endelig kom Erik og tog livet af den, I morgen vil jeg gå en tur over til naboen, 3 mink på 3 dage, det er altså bare alt for meget.
hundene er forsat meget ophidset over jagten og traver rundt i gårdspladsen på stive ben, man skal vel passe på og vise at man er på dupperne.
18 Sep. kl 21.15 det bulder mørkt og jeg høre et minkskrig ude i mørket, jeg går ud i gårdspladsen og kan se at det er Baby der har haft et sammenstød med en mink, der er kun en udvej, hundene skal lukkes ud af gårdspladsen , den mink skal findes. Jeg lukker 4 af hundene ud 10 minutter senere har vi endnu en død mink (silverblue han) ingen tvivl dette er ny undsluppet mink :(, det var 2 på en dag .

Der ingen tvivl , i morgen må jeg den tunge gang over og have sagt at det her går slet ikke...
tja Naboen har væet på ferie og afløseren får skylden.:(

28. sep. Endnu en Mink taget i vores garage, ( sort tæve ) ,man  kan håbe på at det er den jeg så ved søen den anden dag, som smuttede for os.

29 okt.2005 Erik har taget en mink mens jeg var i Japan

2 nov. 2005 endnu en mink indfanget.

30 maj 2006 det er ikke meget der er sket på denne side heldigvis, vi tog en for 1 måned siden, og jeg troede faktisk det var en enlig svale, men idag har vi altså haft besøg af mink igen, den er fanget og aflivet og Kiki stinker af mink, det var nemlig lige et job for hende .

4 juli 2006. 21.15 1 stk. mager brun minktæve taget. ingen tvivl om at det er en farm mink.

11 aug.2006 1 stk mink fanget.

12 aug.2006 1 stk mink smuttet.

08.08.2007 1 stk safirtæve aflivet af hundene.

 

Startsidste nythavedammenVinterstue

 

copyright © 2003 B.W-H